Project omschrijving

Draagvlak verbreden voor de 4 returns aanpak

Commonland is binnen de wereld van ecoysteemherstel een begrip. Oprichter Willem Ferwerda heeft namelijk een methode ontwikkeld waarmee op grootschalig niveau gedegradeerde landschappen kunnen worden hersteld. Een methode die, heel belangrijk, herkend en begrepen wordt door zowel boeren, ecosysteemherseldeskundigen als door financiers en business developers. De methode draait om 4 returns/opbrengsten en 3 landschapszones en wordt ook wel aangeduid met “4 returns, 3 zones, 20 years”.

Om deze methode zo breed mogelijk toegepast te krijgen heeft Commonland het 4returns.earth webplatform ontwikkeld. The Plant heeft hier vanaf het begin een ontwikkelende rol vervuld.

4 returns, 3 zones and 20 years

Het platform

Het 4 returns platform draait om het vergroten van kennis, het delen ervan en het opdoen van nieuwe kennissen. De site ‘bestaat’ dus uit tools (documenten, video’s, links), stories (verhalen), members (mensen/leden) en organisations. Technisch gezien zijn al die onderdelen verbonden aan een centrale set kennisbegrippen of tags. Mensen kunnen zich abonneren op die begrippen, maar ook al klikkend via deze begrippen dwars door alle content heen gaan.

De tweede ontwikkelfase maakte het mogelijk dat leden ook zelf hun content op het platform kunnen plaatsen en dat ze bepaalde content favoriet kunnen maken.. Iedereen kan zijn of haar eigen verhaal op het platform vertellen, zijn of haar eigen organisatie aanmelden en natuurlijk gratis lid worden.

In de derde ontwikkelfase hebben we het platform als het ware weer rustiger gemaakt. Er staat inmiddels zoveel interessante informatie op dat het voor bezoekers als het ware teveel kon worden. Ook maken we het geheel steeds socialer, en interactiever en mobieler.

Ga naar 4returns en maak ook een account

Team

Marieke Karssen
Marieke Karssen
Concept, projectleiding, online
Marcel Klein Legtenberg
Marcel Klein Legtenberg
developer
Weruschca Kirkegaard
Weruschca Kirkegaard
Social media & communicatie