Project omschrijving

Hoe internationalisering kennisdelen veilig maakt

Interieurbeplanting is een vrij specifiek, en dus zeldzaam vak. Nederland kent niet meer dan rond de 30 bedrijven die zich echt toeleggen op de complexere interieurs. Interieurs in kantoren en publieke instellingen waar bijvoorbeeld sprake is van groene wanden of zelfs bomen. In andere landen is het beeld net zo. De wereld van groenprofessionals die buiten werken is vele malen groter.

Het kennisniveau dat nodig is om (groot) groen binnen de altijd te droge en vaak te donkere kantorenwereld te laten overleven, wordt steeds hoger. Zeker als je aspecten als duurzaamheid en het verbod op chemische bestrijding van plagen meeneemt. Voor veel plagen zijn er geen biologische alternatieven die je kunt spuiten, en blijken de plaagbestrijders die inmiddels in kassen zo succesvol worden ingezet, niet van droge kantoorlucht te houden. Zeker het hoger opgeleid personeel is bovendien moeilijk te vinden en de vraag naar professioneel binnengroen groeit.

EILO, the European Interior Landscaping Organisation, bestaat sinds 2013 en is inmiddels uitgegroeid tot een levendige vereniging waarin deze groep en de eveneens vrij specifieke leveranciersgroep elkaar op Europees niveau steeds beter weet te vinden. En juist omdat je in dit verband niet direct elkaars concurrent bent, lukt het om echt diepgaande kennis en heel praktische ervaringen uit te wisselen.

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseren we een tweedaagse excursie in een Europees land. Op de eerste dag staat kennisdelen door middel van workshops en een symposium centraal en op de tweede dag bekijken we projecten in de stad waar we te gast zijn. De rol van The Plant is werving, de online en offline organisatie en de verslaglegging. Marieke Karssen is ook ieder jaar dagvoorzitter van het symposium gedeelte.

Tweejaarlijkse prijsvraag

Iedere twee jaar organiseert EILO de Best Project Award. Ook hier verzorgt The Plant de online aanmelding en werving, maar daarnaast, vanaf 2019, ook het begeleiden van de jury in haar besluitvormingsproces.

Bekijk de excursieverslagen en awards

Team

Marc Custers
Marc Custers
Secretaris bestuur, organisatie
Marieke Karssen
Marieke Karssen
Online, organisatie, dagvoorzitterschap
Alberthe Papma
Alberthe Papma
social media en auteur
Weruschca Kirkegaard
Weruschca Kirkegaard
Social Media