Project omschrijving

De boodschap van Into Green was klaar

Into Green is een online magazine gericht op professionals zoals architecten, Facility- en HR-managers, duurzaamheidsspecialisten en organisaties in de zorg en het onderwijs. Het vertelde vijf jaar lang de boodschap dat binnengroen gezond en gelukkig maakt.

Gezond, omdat steeds meer onderzoek aantoont dat planten niet alleen CO2 omzetten naar zuurstof, maar ook de lucht zuiveren van Vluchtige Organische Stoffen (VOS). In onze moderne supergoed geïsoleerde huizen, kantoren, scholen en zorginstellingen vol spaanplaat, laminaat, keukenrol en veel te veel plastic worden we, zo blijkt, namellijk veel te veel blootgesteld aan die stoffen en we brengen steeds meer, vaak wel 90% van onze tijd binnen door.

Gelukkig, omdat ander onderzoek steeds overtuigender laat zien dat als je mensen omringt met natuurlijke materialen, en zicht geeft op groen, en gebouwen ontwikkelt in het groen dat mensen alleen al door het verblijf in een natuurlijke omgeving minder vaak ziek zijn, sneller genezen en beter presteren.

Toen het project begon wisten mensen dit niet. Op dit moment is groen overduidelijk een meerjarentrend die door alle doelgroepen heel goed begrepen wordt. De kern van het project is nog steeds te zien, een tweetalige website vol inspirerende artikelen over mooie projecten en interessant onderzoek.

Behalve het online magazine, organiseerde dit team ook diverse grotere en kleinere offline events. De grootste hiervan was het eens per jaar plaatsvindende Buildingreen congres, dat het doel had om de brug te slaan van groen naar de wereld van architecten en vastgoed.

Wie was de afzender?

Into Green was opgericht door twee brancheverenigingen uit de groene sector, De interieurbeplanters (VHG) en de handelaren in bloemen en planten (VGB).

Wat is er na Into Green?

Het team dat Into Green maakte gaat nu verder met twee projecten, EILO, de internationale interieurbeplantersorganisatie en het project Natuurlijk Werkt, waarin het gelukkig-maak-aspect van groen verbonden wordt met het bredere grip ‘natuurlijk’. Dit omvat ook beweging, voeding, stress- en geluidsreductie.

Bekijk intogreen.nl
Bekijk EILO.eu
Bekijk Natuurlijkwerkt.nl

Team

Marieke Karssen
Marieke Karssen
Concept, online, redactie, auteur en events
Marc Custers
Marc Custers
Project, afstemming, administratie en events
Alberthe Papma
Alberthe Papma
auteur & social media
Marjolein Bezemer
Marjolein Bezemer
auteur