Artikelen2019-07-16T19:37:01+02:00

Wat kan de klimaat- en voedselcrisis leren van Corona?

By |

Pas als mensen een probleem echt zien zijn ze in staat om te veranderen. Met 'Meet je voedselbosoogt' kan iedere voedselboseigenaar laten zien wat de vele oogsten van zijn of haar voedselbos zijn en zo eens niet alleen de urgentie van het probleem, maar de goede werking van het vaccin laten zien.

De lokale keten is geen markt!

By |

Lokale keten initiatieven starten overal. Super gemotiveerd helpen ze boeren om hun markten te verbreden, betere prijzen te krijgen en om consumenten weer te verbinden met het land en de producten van dichtbij. Maar, vrijwel ieder initiatief heeft het moeilijk. Hoe komt dat en hoe kan het anders?

Voedselbossen, beloven is mooi, meten is beter

By |

Al jaren zoemt het rond: met voedselbossen kunnen enorme oogsten worden behaald. Maar, beloftes worden niet altijd geloofd. Bewijzen werken beter. In dit project ontwikkelen we vier heel eenvoudig toepasbare meetinstrumenten die iedere voedselboseigenaar kan gebruiken. Samen realiseren we zo de zo broodnodige bewijslast.

Financierbare businesscases voor serieuze voedselbossen

By |

Bomen zijn hèt antwoord op vrijwel alle ecologische problemen van deze planeet. Ook als je naar de voedselvoorziening kijkt. Toch blijven oude overtuigingen hardnekkig plakken en krijgen de eerste serieuze voedselbossen hun financiering slechts met grote moeite rond. De module bedrijfsplan is meer dan een cursus.

lees meer

Schrijf ook op The Plant

Schrijf jij ook over de plant als oplossing voor ons voedsel- of klimaatvraagstuk, of over nieuwe landbouwsystemen? Creër meer bereik voor je boodschap en deel je blog met The Plant.
lees meer
Ga naar de bovenkant