Artikelen2019-07-16T19:37:01+02:00

Voedselbossen, beloven is mooi, meten is beter

By |

Al jaren zoemt het rond: met voedselbossen kunnen enorme oogsten worden behaald. Maar, beloftes worden niet altijd geloofd. Bewijzen werken beter. In dit project ontwikkelen we vier heel eenvoudig toepasbare meetinstrumenten die iedere voedselboseigenaar kan gebruiken. Samen realiseren we zo de zo broodnodige bewijslast.

Financierbare businesscases voor serieuze voedselbossen

By |

Bomen zijn hèt antwoord op vrijwel alle ecologische problemen van deze planeet. Ook als je naar de voedselvoorziening kijkt. Toch blijven oude overtuigingen hardnekkig plakken en krijgen de eerste serieuze voedselbossen hun financiering slechts met grote moeite rond. De module bedrijfsplan is meer dan een cursus.

Het werk is en wordt gedaan

By |

Daniel Halsey was in Nederland. Twee weken lang hebben 15 studenten van een heel verschillende achtergrond twee volle weken uit hun leven gehakt en keihard gewerkt om het denken en doen van Daniel Halsey te leren.

Het voedselbos-denken is geleerd, het bos kan beginnen

By |

De zomer is voorbij, zelfs de herfst is al een gepasseerd station. En de geweldige cursus Haal voedsel uit het Bos 2017 is zeker voorbij. De eerste jaargang van een cursus is altijd spannend, maar dit was extra ingewikkeld omdat het ook de eerste keer was dat het concept ‘voedselbossen in bestaande natuurterreinen’ als cursus werd uitgewerkt.

lees meer

Schrijf ook op The Plant

Schrijf jij ook over de plant als oplossing voor ons voedsel- of klimaatvraagstuk, of over nieuwe landbouwsystemen? Creër meer bereik voor je boodschap en deel je blog met The Plant.
lees meer

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Doe de cursus Haal voedsel uit het bos

businesscase De data voor 2020 zijn bekend. Inschrijving is geopend

Lees verder