Artikelen2019-07-16T19:37:01+02:00

Financierbare businesscases voor serieuze voedselbossen

By |

Bomen zijn hèt antwoord op vrijwel alle ecologische problemen van deze planeet. Ook als je naar de voedselvoorziening kijkt. Toch blijven oude overtuigingen hardnekkig plakken en krijgen de eerste serieuze voedselbossen hun financiering slechts met grote moeite rond. De module bedrijfsplan is meer dan een cursus.

Word tovenaar: leer nieuwe kaarten te maken van het gebied

By |

Toen ik jong was, kon ik niet genoeg krijgen van de Grote Bosatlas. Uren kon ik door de kaarten dwalen en steeds nieuwsgieriger worden naar het land. De Himalaya bijvoorbeeld. Ik ben er nog steeds nooit geweest, maar hoe hoog, hoe onherbergzaam, hoe machtig moet het daar zijn.

Van de ster naar de cirkel tot de droom van de zonnebloem met parkeerplaatsen

By |

Je moet eens met DistrEko praten. Die heeft Het In de achterhoek al Helemaal op orde. Het. Helemaal. Maar wat precies dan? Tijd om dat eens uit te vinden.

Het is veel belangrijker om effectief te zijn dan efficiënt

By |

Zonder overdrijven kun je rustig concluderen dat de natuur allesbehalve efficiënt is georganiseerd. De natuur neigt in alles wat leeft naar overvloed en naar enorme variatie. En, dat is bijzonder effectief. Maar absoluut niet efficiënt.

Food Value gaat over versnelling en vertrouwen

By |

Het internet beloofde transparantie en vrijheid te brengen, maar dat is allemaal helemaal niet waar geworden. Food Value biedt een kans om dit anders te doen. Niet alleen lokaal voedsel, maar ook de data is een waarde. Lees over mijn droom voor Food Value.

Het voedselbos-denken is geleerd, het bos kan beginnen

By |

De zomer is voorbij, zelfs de herfst is al een gepasseerd station. En de geweldige cursus Haal voedsel uit het Bos 2017 is zeker voorbij. De eerste jaargang van een cursus is altijd spannend, maar dit was extra ingewikkeld omdat het ook de eerste keer was dat het concept ‘voedselbossen in bestaande natuurterreinen’ als cursus werd uitgewerkt.

Hoe breng je vertrouwen als waarde (terug) in de voedselketen?

By |

Dé lokale keten bestaat niet. Of toch wel? Iedereen denkt er anders over, dat is één van de zekere uitkomsten van de kick off sessie van Food Value op 11 september jongsleden en veel ondernemers willen graag aan de zwakke schakels werken. Ook dat werd gedurende deze inspirerende middag steeds duidelijker.

lees meer

Schrijf ook op The Plant

Schrijf jij ook over de plant als oplossing voor ons voedsel- of klimaatvraagstuk, of over nieuwe landbouwsystemen? Creër meer bereik voor je boodschap en deel je blog met The Plant.
lees meer