Leer in je eigen tempo alles over voedselbossen

The Plant biedt een volledig palet aan cursussen en modulair af te nemen opleidingen voor niet alleen de voedselboseigenaar, maar ook voor adviseurs, ontwerpers, beleidsmakers en landeigenaren. We bieden dit pakket vanaf 2021 aan in een ook qua data en studiesnelheid flexibel af te nemen combinatie van digitale lesmodules en live dagen waarin je voedselbossen kan bezoeken.

Op veler verzoek geven we nog een extra module ontwerp!

Drie modules vormen samen één intensieve opleiding, van een jaar, waarin je alle aspecten die je moet ontwikkelen voor een succesvol voedselbos zult tegenkomen. Heb je al eerder elders een jaartraining gevolgd, of module 1 bij The Plant, dan kun je verderleren oppakken vanaf module 2. Wil je helemaal zelf niet gaan ontwerpen, hou het dan bij 1 en 3. Zo kan iedereen zijn of haar eigen pakket samenstellen.
Nieuw dit jaar is de compleet digitale leeromgeving en de flexibele opzet van de live dagen.
ketelbroek-wouter van eck

1. Ieder voedselbos begint bij de basis

data: vrijdagen 26-3, 2-4, 9-4, 16-4 en 23-4 2021.Volgeboekt|
Nieuwe data: woensdagen 19-5, 26-5, 9-6, 23-6 en 30-6 2021. Volgeboekt

Investering: € 500,00 excl. BTW, max. aantal deelnemers 20
Docenten Wouter van Eck, Frank Gorter en Maarten Schrama.
Locaties: Voedselbos Ketelbroek in Groesbeek (1x), Lekker Landgoed in Maarssen (1x) en overige dagen digitaal + toegang tot een flinke hoeveelheid digitaal (film) materiaal, een online cursusomgeving waar je al je werk in kan opslaan en delen met de groep.

De basismodule voedselbossen is voor iedere opleiding inderdaad de basis. In deze module leer je over de lagen van een voedelbos, de succesfactoren voor een voedselbos, successie, bodemsoorten en  mycorrhiza, en proef je een beetje aan wat een ontwerp inhoudt en een goed beplantings- en bedrijfsplan.

2. Het ontwerpproces van een voedselbos

data: vrijdagen 21-5, 28-5, 11-6, 25-6, en 9-7, 2021.Volgeboekt
Nieuwe data: woensdagen 8-9, 15-9, 22-9, 29-9, 13-10

Investering: € 750,00 excl. BTW, max. aantal deelnemers 15
Docenten Martijn Ballemans, Madelon Oostwoud, Wouter van Eck, en Weruschca Kirkegaard.
Locaties: Kiemkracht, Nijmegen (1x), landgoed Grootstal in Nijmegen(2x), voedselbos Ketelbroek (1x) en een dag digitaal + toegang tot een flinke hoeveelheid digitaal (film) materiaal.

In deze module ga je dieper in op de vraagstukken van het ontwerpen van een voedselbos. Hoe verloopt een klantproces? Waar vind je informatie? Hoe kun je snel professioneel je ideeën schetsen? Wat moet je weten om een goed beplantingsplan te maken? Ook krijg je introductielessen in Illustrator.

cursusgroep

3. Hoe maak je een goed bedrijf van of plan voor je voedselbos?

data: vrijdagen 10-9, 17-9, 24-9, 1-10 en 15-10-2021.Volgeboekt
Investering: € 750,00 excl. BTW, max. aantal deelnemers 15
Docenten Marieke Karssen, Maarten Schrama of Jan Degenaar en Frank Gorter
Locaties: Voedselbos Lekker landgoed in Maarssen (1x), Voedselbos Mijn stadstuin in Amsterdam (1x), Landgoed Roggebotstaete  Dronten(1x) en een dag digitaal + toegang tot een flinke hoeveelheid digitaal (film) materiaal.

Veel plannen blijven steken in dromen. Als jij wil leren hoe je moet doorpakken, dan is deze module voor jou. Zelfs al heb je nog geen concreet plan, het doorlopen van dit proces maakt dromen concreet. Je weet dan wat je nodig hebt, of nog mist. En, wij verbinden deze module met serieuze investeerders en daar zijn in voorgaande jaren al mooie voedselbossen uit voortgekomen.

Schrijf je in

Ervaringen van cursisten

Zeer inspirerend met een duidelijk doel voor ogen; een pitch geven aan een jury en andere belangstellenden. Ik raad deze cursus van harte aan!

Heleen Eshuis, In het wild

De pitches aan het eind van de serie maken dat de voorbereiding scherper wordt. Heel zinvol. Daarnaast draagt de laatste bijeenkomst bij aan de uitbreiding van het netwerk.

Joke Feenstra, Groeien op Grootstal