Maak de planeet groener in 2019

Hier zie je onze professionele cursussen die jou, ieder op een eigen manier, leren hoe je onze planeet groener kan maken en hoe je die kennis kan toepassen in je dagelijks leven of je werk.

Als je serieus aan de slag wil met een voedselbos, moet je ook echt leren hoe het moet. Voedselbossen zijn een compleet nieuwe manier van denken, boeren of bosbouwen. Lees meer over onze modulaire en professionele cursus-opzet

Boeren zonder land is het boeren van de toekomst. Wij zijn gewend om land te willen bezitten en er als boer in je eentje op te werken. Maar hoe meer het boeren gaat plaatsvinden in ecologisch rijkere en complexere landschappen, hoe meer het los komt van landbezit. Leer je hoe je nu aan de slag kan, als boer, zonder land te pachten of te bezitten. Lees meer.

In de Ecotraining Groen geluk leer je niet alleen je footprint verlagen, maar leer je ook hoe je dit doet door je bewuster te worden van de (systemen van de) natuur, deze aarde, en er de verbinding er mee te maken. Lees meer.

Ecotraining groen geluk, draag bij aan een duurzame wereld

Ecotraining Groen Geluk

2019
8 avonden

Heb jij dat ook? Dat je weet dat het anders moet? Maar, hoe? Welk gedrag heeft echt impact? En hoe hou je het vol?
Door hier samen met een groep net zo gemotiveerde mensen een jaar lang aan te werken. Footprintreducties van 50% zijn heel gewoon en worden leuk.

LEES MEER
Boeren zonder land

Leer boeren zonder land

2019
10 dagen 
Stel: je wilt dolgraag boer worden. Maar je denkt dat het niet kan omdat je geen land hebt.Stefan en Els van De Mobiele Gaard hebben zich daar niet door laten weerhouden en leren je in deze cursus precies hoe jij dit net zo kan doen. Boeren op heel veel land, maar zonder het te bezitten.

LEES MEER
Voedsel uit het bos

Cursussen Voedselbosbouw

2019
3 x 5 dagen en meer

De professionele opvolger van de jaartraining: drie separaat of gezamenlijk af te nemen compacte modules voedselbosbouw: algemeen, ontwerp en bedrijfsplan. Iedere module duurt vijf dagen verspreid over vijf weken. We bieden gedurende het jaar aan al onze cursisten ook nog verder verdiepende minimodules en het jaar eindigt met een serieuze pitch.

LEES MEER