page –  5 januari 2022

Een mens kan maar één ding tegelijkertijd goed doen. Zo belangrijk is het om je tijd te besteden aan onderwerpen die er echt toe doen.

Onze missie

Van strijd en competitie naar coöperatie

Het huidig economisch systeem is gebaseerd op competitie en strijd. En dat vertaalt zich niet alleen naar inter-menselijk gedrag, maar ook naar de manier waarop we naar natuur kijken. We denken in of/of, in schaarste, afhankelijkheden, wieden, woekeren en ook in heel veel werk. De vormen zijn eindeloos en het afleren is -volgens ons- een constant proces van het ontdekken hoe complex en moeiteloos juist onze verbondenheid is. Met alles en met iedereen.

Planten, als symbool voor de natuur in bredere zin, opereren namelijk vanuit een heel ander paradigma. Ze zijn als enig organisme op aarde in staat om direct energie uit zonlicht halen en die om te zetten in verbindingen voor andere wezens. Ze delen dus zonne-energie rijkelijk met een complex netwerk aan dieren, schimmels, mensen en andere planten. Vandaar onze naam. The Plant als productief fabriekje, maar ook The Plant als metafoor voor de manier waarop we samen delen en werken in een netwerk dat alleen werk wil doen dat er toe doet en een eerbetoon aan de kracht van alles wat leeft op deze planeet.

Wij vinden het belangrijk om die verbondenheid te vertalen naar praktische vorm. Waar nieuwe economie en nieuw leven door ontstaat.  We ontwikkelen dus projecten, communities en bedrijven die modern opereren, goed georganiseerd zijn, er lekker uitzien èn gebaseerd zijn op samenwerking en transparantie. Korte ketens waar de verkoopdata eigendom blijft van de boeren, bijvoorbeeld,  maar die ondertussen ook een slim automatiseringssysteem hebben. Organisaties statuten geven die het mogelijk maken om besluiten vanuit meerdere waardes te nemen zonder in eindeloos complexe besluitvormingsprocedures te belanden.

We ontwikkelen natuurlijk altijd soepel lopende websites, heldere communicatiemiddelen, campagnes, merken, seo, tools en communities. Anders gezegd, we hebben een heel grote missie, maar ook de praktische know-how en visie om het grote telkens zo tastbaar, behapbaar, schaalbaar, online en concreet als mogelijk uit te werken.

Wat betekent onze missie voor jou?

Wij houden van samenwerken met mensen, partners, klanten en organisaties die niet alleen onze skills willen en onze tijd, maar ook onze visie, ons netwerk en onze ervaring. En, we houden ervan om samen op te trekken naar meestal iets waar niemand nog echt is geweest.

Dat is dus het antwoord op wat jij met The Plant kan. Je kan op allerlei manieren meedoen. Je kan ons volgen op sociale media, je abonneren op onze nieuwsbrief, of ons eens mailen of bellen met een mooi plan. Als je mensen zoekt voor een project dat met onze visie matcht, bel of mail gerust. Als je een website nodig hebt, we maken hem graag. Als je ook wil werken als organisator, social-media specialist, schrijver, developer, designer, of concept ontwikkelaar, en het belangrijk vindt om projecten te doen die deze planeet vergroenen, neem dan ook gerust contact op. Ook als je nog veel moet leren.

Onze projecten

chinese kwee voedselbos

Voedselbossen: juist omdat iedereen het snel snapt moet je de kennis goed borgen

Marieke en Frank worden al jaren gegrepen door het concept, de kracht ervan en de enorme complexiteit van de...

Bekijk project
4 returns

4returns earth. Wereldwijde community van ecosysteemherstellers

Onze grootste en oudste online community. Het team bij Commonland werkt constant verder aan steeds meer content en community....

Bekijk project
green deal voedselbossen

De green deal Voedselbossen verbindt pioniers en overheden

Dit unieke netwerk van voedselbospioniers, onderwijsinstellingen, provincies, ministeries en adviesorganen had een dik jaar na de start nog steeds...

Bekijk project

Europese interieurbeplanters vormen een inspirerend netwerk

Interieurbeplanting is een vrij specifiek, en dus zeldzaam vak. Nederland heeft rond de 30 bedrijven die zich echt toeleggen...

Bekijk project
markt

Food Value borgt dat de lokale keten sociaal blijft

Het project Food Value is inmiddels een compleet online multivendor webshoppakket en een coöperatie waarin meerdere waardes een even...

Bekijk project
ecosystem restoration camps

Ecosystem Restoration Camps verbindt de woestijn met de milennial

In juli 2016 plaatste John D. Liu een klein berichtje op Facebook dat gelijk viraal ging. Het bevatte namelijk...

Bekijk project
Into Green

Into Green inspireert eerst en kopt dan in met bewijs

Je kunt het bijna niet meer voorstellen, maar in 2013 had vrijwel niemand levende kamerplanten in huis en op...

Bekijk project