Voedselbossen. Toekomst voor de bosbouw!2018-10-25T07:34:39+00:00
NaaldbosVoedselbos

Voedselbossen. Toekomst voor de bosbouw!

We ontwikkelen deze set cursussen voor iedereen die voedselbosbouw wil doorontwikkelen tot een kansrijke nieuwe manier om natuur, landbouw en bosbouw  gezonder, voedsel/oogstrijker en biodiverser te maken en daar zelf deskundig in wil worden. We werken samen met landgoed Welna en Stichting Voedselbosbouw Nederland en breiden deze samenwerking steeds verder uit naar alle partijen die dit palet aan kennis nu aan het opbouwen zijn.

Modulair professioneel cursuspakket

We bieden de kennis aan in drie hoofdmodules: algemeen, ontwerp en businesscase. De modules zijn in alle combinaties te volgen. Iedere module duurt vijf dagen en bieden we op twee maneren aan: als intensieve week en verspreid over vijf weken.

De module algemeen/voorjaar behandelt het hele spectrum in globale zin: Wat komt er kijken bij het opzetten van een voedselbos? Organisatorisch, maar denk ook aan de eigenschappen van jouw land. Met welke bestemmingen moet je rekening houden? Kan alles wel op jouw grond? Wat moet je weten over planten, klimaatzones, financiering en budget. En, onder alles door leer je anders denken. Niet meer alleen in seizoenen, maar ook in jaren. Niet alleen meer in het platte vlak, maar in hoogtes. Deze cursus behandelt dezelfde theorie als de cursus die we de afgelopen jaren in 9 dagen gaven, maar dan compacter omdat we hem niet combineren met bezoekjes aan voedselbossen/landgoederen. Deze cursus geeft de basis voor de verdieping die in de vervolgmodules kan worden uitgewerkt.

De module ontwerp/zomer gaat dieper in op het ontwerpen van een voedselbos, tot en met het beplantingsplan toe. In deze module ben je 5 dagen lang in de buurt van een voedselbos en ga je juist veel naar buiten om nog beter te leren kijken hoe dingen zijn en groeien en hoe je je ontwerp ook in jaren kan gaan neerzetten.

De module businesscase/herfst gaat dieper in op alle aspecten die met de economische realiteit  van het voedselbos te maken hebben. In deze module maak je een complete businesscase, klaar om helder richting financiers of familie te kunnen communiceren.

Daarnaast willen we nog wat kortere mini-modules aanbieden. Denk aan onderwerpen als paddestoelen, enten, noten. Deze duren maximaal twee dagen, maar waarschijnlijk telkens 1 dag.

De kosten bedragen telkens €150,- per dag. Per module dus €750,-. Als alle drie de modules samen worden afgenomen bieden we deze aan met een korting van €300,-.

Alle hier genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Hoe dan? en, Alles wat ik doe is een druppel op een gloeiende plaat

Ja ik heb belangstelling

Dit zijn mijn voorlopige keuzes. Ik hoor het graag als alles definitief is.

Ik heb belangstelling voor de module(s):


Ik volg de cursus het liefst:
als een intensieve weekverspreid over vijf weken