project –  25 oktober 2019 – geschreven door:Marieke Karssen

Interieurbeplanting is een vrij specifiek, en dus zeldzaam vak. Nederland heeft rond de 30 bedrijven die zich echt toeleggen op de complexere interieurs in kantoren en publieke instellingen. In andere landen is het beeld net zo. De behoefte om te netwerken is dus groot.

Europese interieurbeplanters vormen een inspirerend netwerk

Hoe internationalisering kennisdelen veilig maakt

Het kennisniveau dat nodig is om (groot) groen binnen de altijd te droge en vaak te donkere kantorenwereld te laten overleven, wordt steeds hoger. Zeker als je aspecten als duurzaamheid en het verbod op chemische bestrijding van plagen meeneemt. Voor veel plagen zijn er geen biologische alternatieven die je kunt spuiten, en blijken de plaagbestrijders die inmiddels in kassen zo succesvol worden ingezet, niet van droge kantoorlucht te houden. Personeel is bovendien moeilijk te vinden en de vraag naar professioneel binnengroen groeit.

EILO, the European Interior Landscaping Organisation, bestaat sinds 2013 en is inmiddels uitgegroeid tot een levendige vereniging waarin deze groep en de eveneens vrij specifieke leveranciersgroep elkaar op Europees niveau steeds beter weet te vinden. En juist omdat je in dit verband niet direct elkaars concurrent bent, lukt het om echt diepgaande kennis en heel praktische ervaringen uit te wisselen.

Jaarlijkse excursie

Voordat Covid toesloeg organiseerden we elk jaar een tweedaagse excursie in een Europees land. Op de eerste dag staat kennisdelen door middel van workshops en een symposium centraal en op de tweede dag bekijken we projecten in de stad waar we te gast zijn. De rol van The Plant is werving, de online en offline organisatie en de verslaglegging. Marieke Karssen is ook ieder jaar dagvoorzitter van het symposium gedeelte.

Tweejaarlijkse prijsvraag

Iedere twee jaar organiseert EILO de Best Project Award. Ook hier verzorgt The Plant de online aanmelding en werving, maar daarnaast, vanaf 2019, ook het begeleiden van de jury in haar besluitvormingsproces.

Educatie van servicepersoneel

Vanaf 2022 coördineert EILO een internationale online zelfstudie-opleidingsmodule voor servicepersoneel die leidt tot een internationaal geldig certificaat. De opleiding zal in meerdere talen vertaald worden. Voor studenten is deze Europese aanpak heel interessant. Want als je in bezit bent van het EILO service staff certificaat kun je in principe overal in Europa bij EILO leden aan de slag.

Leer meer over internationaal groen samenwerken

Bekijk de EILO site

Teamleden bij dit project

Meer projecten

chinese kwee voedselbos

Voedselbossen: juist omdat iedereen het snel snapt moet je de kennis goed borgen

Marieke en Frank worden al jaren gegrepen door het concept, de kracht ervan en de enorme complexiteit van de...

Bekijk project
4 returns

4returns earth. Wereldwijde community van ecosysteemherstellers

Onze grootste en oudste online community. Het team bij Commonland werkt constant verder aan steeds meer content en community....

Bekijk project
green deal voedselbossen

De green deal Voedselbossen verbindt pioniers en overheden

Dit unieke netwerk van voedselbospioniers, onderwijsinstellingen, provincies, ministeries en adviesorganen had een dik jaar na de start nog steeds...

Bekijk project

Europese interieurbeplanters vormen een inspirerend netwerk

Interieurbeplanting is een vrij specifiek, en dus zeldzaam vak. Nederland heeft rond de 30 bedrijven die zich echt toeleggen...

Bekijk project
markt

Food Value borgt dat de lokale keten sociaal blijft

Het project Food Value is inmiddels een compleet online multivendor webshoppakket en een coöperatie waarin meerdere waardes een even...

Bekijk project
ecosystem restoration camps

Ecosystem Restoration Camps verbindt de woestijn met de milennial

In juli 2016 plaatste John D. Liu een klein berichtje op Facebook dat gelijk viraal ging. Het bevatte namelijk...

Bekijk project
Into Green

Into Green inspireert eerst en kopt dan in met bewijs

Je kunt het bijna niet meer voorstellen, maar in 2013 had vrijwel niemand levende kamerplanten in huis en op...

Bekijk project