project –  30 augustus 2016 – geschreven door:Marieke Karssen

Je kunt het bijna niet meer voorstellen, maar in 2013 had vrijwel niemand levende kamerplanten in huis en op kantoor inspireerden de plastic bakken met hydrokorrels ook bar weinig.

Into Green inspireert eerst en kopt dan in met bewijs

Into Green

De boodschap van Into Green was klaar

Into Green was een online magazine gericht op professionals zoals architecten, Facility- en HR-managers, duurzaamheidsspecialisten en organisaties in de zorg en het onderwijs. Het vertelde van 2013 tot en met 2018 vijf jaar lang de boodschap dat binnengroen gezond en gelukkig maakt.

Zeker omdat in het begin deze markt vooral nog overtuigd moest worden dat groen uberhaupt een goed idee was, ontwikkelden we het concept waarin we luchtige artikelen vol inspiratie combineerden met degelijke artikelen die complex onderzoek toegankelijk maakten voor de leek. Die combinatie van luchtigheid en degelijke onderbouwing heeft heel veel bereikt. De kernboodschap was dat planten in huis, op kantoor, op school en in publieke gebouwen je gezond en gelukkig maken.

Gezond, omdat steeds meer onderzoek aantoont dat planten niet alleen CO2 omzetten naar zuurstof, maar ook de lucht zuiveren van Vluchtige Organische Stoffen (VOS). In onze moderne supergoed geïsoleerde huizen, kantoren, scholen en zorginstellingen vol spaanplaat, laminaat, keukenrol en veel te veel plastic worden we, zo blijkt, namelijk veel te veel blootgesteld aan die stoffen. Veel mensen beseffen het zich niet, maar de westerse mens brengt gemiddeld 90% van zijn of haar tijd binnen door.

Gelukkig, omdat ander onderzoek (biofilia) steeds overtuigender laat zien dat als je mensen omringt met natuurlijke materialen, en zicht geeft op groen, en gebouwen ontwikkelt in het groen dat mensen alleen al door het verblijf in een natuurlijke omgeving minder vaak ziek zijn, sneller genezen en beter presteren.

Toen het project begon wisten mensen dit niet. Op dit moment is groen overduidelijk een meerjarentrend die door alle doelgroepen heel goed begrepen wordt. De kern van het project is nog steeds te zien, een tweetalige website vol inspirerende artikelen over mooie projecten en interessant onderzoek.

Into Green was opgericht door twee brancheverenigingen uit de groene sector, De interieurbeplanters (VHG) en de handelaren in bloemen en planten (VGB). The Plant tekende voor zowel concept, design, redactionele inhoud en techniek en verzorgde nieuwsbrieven, een jaarlijks congres en social media.

Zien hoe de combinatie van inspiratie en bewijs werkt?

Neem een kijkje bij intogreen.nl

Teamleden bij dit project

Meer projecten

chinese kwee voedselbos

Voedselbossen: juist omdat iedereen het snel snapt moet je de kennis goed borgen

Marieke en Frank worden al jaren gegrepen door het concept, de kracht ervan en de enorme complexiteit van de...

Bekijk project
4 returns

4returns earth. Wereldwijde community van ecosysteemherstellers

Onze grootste en oudste online community. Het team bij Commonland werkt constant verder aan steeds meer content en community....

Bekijk project
green deal voedselbossen

De green deal Voedselbossen verbindt pioniers en overheden

Dit unieke netwerk van voedselbospioniers, onderwijsinstellingen, provincies, ministeries en adviesorganen had een dik jaar na de start nog steeds...

Bekijk project

Europese interieurbeplanters vormen een inspirerend netwerk

Interieurbeplanting is een vrij specifiek, en dus zeldzaam vak. Nederland heeft rond de 30 bedrijven die zich echt toeleggen...

Bekijk project
markt

Food Value borgt dat de lokale keten sociaal blijft

Het project Food Value is inmiddels een compleet online multivendor webshoppakket en een coöperatie waarin meerdere waardes een even...

Bekijk project
ecosystem restoration camps

Ecosystem Restoration Camps verbindt de woestijn met de milennial

In juli 2016 plaatste John D. Liu een klein berichtje op Facebook dat gelijk viraal ging. Het bevatte namelijk...

Bekijk project
Into Green

Into Green inspireert eerst en kopt dan in met bewijs

Je kunt het bijna niet meer voorstellen, maar in 2013 had vrijwel niemand levende kamerplanten in huis en op...

Bekijk project