Het team van The Plant

The Plant bestaat uit een groep enthousiaste mensen met hart voor een groenere wereld.

Marieke Karssen

Online expert, trainer, organisator, spreker, schrijver. 
Oprichter van The Plant, het netwerk dat samenwerkt voor een groenere wereld en daarin schaal helpt creëren door zoveel mogelijk online te communiceren en elkaar offline te ontmoeten. Ik breng online kennis en ervaring naar de wereld van permaculturisten, voedselbossers, ecosysteem herstellers, boeren en bosbouwers en ontwikkel met het team van The Plant communities, evenementen, campagnes, websites, crowdfunding en zelfs software. Allemaal met één vraag in het achterhoofd: hoe kunnen de baanbrekende ideeën over het herstellen van de ecosystemen van onze planeet van de early adopters naar een early majority worden gebracht, zodat echte mensen echte banen kunnen krijgen in een nieuw soort economie. Een die zorgt en overvloed creëert. Net als de natuur.

Frank Gorter

Frank Gorter

Strateeg, conceptontwikkelaar, netwerker, docent en voedselbosbouwer.
Als ik spreek over de natuur en onze verbinding ermee, is dat met passie. En inderdaad, ik voel een drang om opnieuw contact te maken met het levende fundament van onze economie. Deze passie ontstond in 2007 toen ik mijn leven verliet als een creatief persoon in muziek en film en een rentmeester werd. Als mede-eigenaar van Welna, een landgoed op het bos, leerde ik de wereld van het natuurbeheer van binnenuit en ontwikkelde een sterke blik op de toekomst. Dit komt tot uiting in mijn rentmeesterschap 2.0 en ecopreneurschap.  Mijn doel is om projecten te initiëren die de verbindingen tussen sociale structuren, technologie en natuur herstellen.

Marc Custers

Verbinder, projectleider, adviseur.
Beleidsadviseur bij Branchevereniging VHG. Overtuigt van dat bomen in de stad, planten in, op en aan gebouwen een belangrijke bijdrage leveren aan geluk en gezondheid van de mens, het klimaat en de biodiversiteit. Vanuit deze overtuiging werk ik met plezier aan het creëren van ruimte voor ondernemerschap zodat groene ondernemers gemakkelijker, beter en meer kunnen ondernemen in Nederland. Samen bereiken we uiteindelijk meer dan individueel. Gezamenlijk creëren van nieuwe kansen waarbij groen veel meer is dan alleen decoratie! 

Weruschca Kirkegaard

Ecosysteem en Permacultuur ontwerper, docent, projectmanagement en online media.
Ecologisch ontwerp en Partner Designer bij United Designers.org. Eigenaar Mūla – Ecosystems by Design. Ik heb een scherp oog voor detail en esthetiek en het vermogen om holistisch te denken. Eigenschappen die zich in al mijn werk verenigen. Ik ben vastbesloten om regeneratieve oplossingen vooruit te helpen. En de oplossingen zijn er, het is gewoon een kwestie van laten zien wat mogelijk is.  The Plant speelt voor mij hier een belangrijke rol bij. Samen werken aan een veerkrachtige en overvloedige toekomst.
www.mula-ecosystemsbydesign.com

Pauline Pels

Projectleider, contentmanager en online communicatie.
Als Multimedia Projectleider help ik graag bedrijven met het organiseren en oplossen van online vraagstukken. Ik hou van aanpakken en zorgen dat doelen worden gehaald. Voor The Plant werken voelt gewoon heel goed. Samen met gedreven teamleden werken we aan een betere, mooiere en groenere wereld.
www.paulinepelsprojecten.nl

Alberthe Papma

Alberte Papma

schrijver, onderzoeker, social media expert.
Eigenaar en inspirator at Bureau Zin in Groen. Het liefst buiten of bezig met ‘buiten’ zowel professioneel als privé. Ik onderzoek, adviseer en schrijf over duurzaamheid en ‘groen’ in de brede zin van het woord. Ik hou van pionieren en van het verbinden van thema’s en mensen; en altijd gericht op een mooiere, duurzamere wereld. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, (moes)tuin en keuken

Marjolein Bezemer

Inkt & Aarde – tekst en communicatie.
Als schrijver en communicatieprofessional wil ik een bijdrage leveren door op een positieve manier mensen te informeren over en in beweging te krijgen voor een duurzame, groene wereld. Want ik geloof dat werken aan duurzaamheid een leuke en interessante strijd kan zijn.

Ik heb een scherpe pen en weet doelgroepen te bereiken en te enthousiasmeren. Ik kan op een creatieve manier een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid omzetten in een positief verhaal.
www.inktenaarde.nl

Sido Dekker

Webbouwer, WordPress expert, Grafisch ontwerper.
Aan het eind van de middelbare school heb ik mezelf programmeren in html en css aangeleerd, en na mijn studie grafisch ontwerpen aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem ben ik hier vanaf 2015 verder in gaan specialiseren als zelfstandig ondernemer. Naast websites maak ik ook huisstijlen en ontwerp ik regelmatig drukwerk zoals boeken, brochures of andere publicaties. In mijn vrije tijd ben ik ook imker, uit persoonlijke overtuiging vind ik het belangrijk om aan projecten bij te dragen die de verbetering van ons ecosysteem ten goede komen. Dit doe ik onder andere via projecten van The Plant.
www.sidographics.com

Maarten Kluit

Hostingspecialist, white hat hacker
Sinds 2009 ben ik als ZZPer actief als hosting provider. Al sinds het begin heb ik me vooral gericht op beveiliging. Vandaar ook dat ik naast gewone webhosting- en webdesigndiensten, ook security audits aanbied. Oftewel white hat hacking.
Hoewel iedereen natuurlijk bij mij terecht kan voor veilige hosting, loop ik net een beetje harder voor projecten die mij aanspreken. En dat zijn vooral projecten die te maken hebben met vrijwilligers, natuur en milieu, Open Source en Creative Commons en andere vormen van delen en balans. Zolang ik zelf maar van de planten afblijf.

www.sonad.nl

Joms Calma

WordPress developer, PHP specialist, techneut.
Programmeur bij Social Medium. Technische oplossingen kunnen niet moeilijk genoeg zijn. Database koppelingen, discussieplatforms, webshops zoals voor Food Value en kennisplatforms zoals voor 4returns zijn een geweldige uitdaging voor hem.