Zonder de plant zijn we nergens

Als je naar de grootste systeemcrises van onze planeet kijkt, en je wil ze oplossen, wat zie je dan? De plant. Alleen planten en vooral vaste planten en bomen zijn in staat om de energie van de zon om te zetten naar voedsel. Plant bomen en uitgeputte bodems kunnen weer vruchtbaar worden, water vasthouden en temperaturen weer in balans brengen. Planten binden CO2 terwijl ze leven en leveren ons het gezondste voedsel en de meest duurzame materialen tegen de laagste input. Planten vangen fijnstof en leveren zuurstof. Ze zorgen dat we ons gelukkig en veilig voelen. Als je het begrip plant ook nog eens uitbreidt tot schimmels, bacteriën, wieren en algen, dan besef je pas goed hoe groot het arsenaal oplossingen is dat aan onze voeten ligt te rollen. En daarom is er The Plant. Om in samenwerking projecten te ontwikkelen die helpen om ons ecosysteem weer gezond te maken.

The Plant is heel organisch gegroeid

In het late voorjaar van 2015 liep Marieke Karssen de deur uit bij een van haar grote corporate klanten. Alweer een vrij nietszeggende campagne waarmee ook deze organisatie zichzelf  ‘op de kaart’ wilde zetten. En ineens was het klaar. Er brak iets. Waarom? En vooral: waarom ik?

Vanaf dat moment heeft ze haar eenmanszaak omgebogen naar een online- en organisatienetwerk dat alleen nog werkt met en voor organisaties die  deze wereld gezonder, socialer en groener maken. En, The Plant werkt inmiddels ook lang niet alleen maar meer voor klanten. De helft van de projecten worden gefinancierd door cursisten, of door deelnemers of worden opgestart met behulp van een subsidie.

En nu, vier jaar later staat dat netwerk er. De kern wordt gevormd door het team dat op dagelijkse basis meewerkt aan projecten die deze wereld groener en gezonder maken. Maar, het netwerk is natuurlijk veel groter en omvat ook filmers, animatoren, voedselbosdeskundigen, docenten, en organisaties als WUR, Bosgroepen en VHL.

Bekijk het team
Bekijk het netwerk

Wat kun jij met The Plant?

Wij houden van samenwerken met klanten die niet alleen onze skills willen en onze tijd, maar ook onze visie, ons netwerk en ervaring. Wij houden van cursisten die hun kennis en creativiteit met ons delen. Wij houden er ook van om gewoon stom organisatiewerk te doen, als het maar om doelen gaat die er toe doen. We houden van het bouwen van steeds mooiere websites en willen steeds slimmer worden in alle vormen van (online) communicatie. En tenslotte houden we van events waar de energie vanaf spat en uit alles ontstaat weer nieuw dat er toe doet.

En dat is dus het antwoord op wat jij met The Plant kan. Je kan meedoen. Je kan ons volgen op sociale media, je abonneren op onze nieuwsbrief, naar bijeenkomsten komen over Food Value of Voedselbossen, onze spullen downloaden en meedoen met de voedselboscursus.  Als je mensen zoekt voor een project dat met onze visie matcht, bel of mail gerust. Als je een website nodig hebt, we maken ze graag. Als je ook wil werken als organisator, social-media specialist, schrijver, animator, developer, filmer, en het belangrijk vindt om projecten te doen die deze planeet vergroenen, bel of mail dan ook gerust. Ook als je nog veel moet leren.

Neem contact op

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Social Media