Zonder de plant zijn we nergens

Als je naar de grootste systeemcrises van onze planeet kijkt, en je wil ze oplossen, wat zie je dan? De plant. Alleen planten en vooral vaste planten en bomen kunnen uitgeputte bodems weer vruchtbaar maken, water vasthouden en temperaturen weer in balans brengen. Planten binden CO2 terwijl ze leven en leveren ons het gezondste voedsel en de meest duurzame materialen tegen de laagste input. Planten vangen fijnstof en zuiveren de lucht van vluchtige organische verbindingen. Ze zorgen dat we ons gelukkig en veilig voelen. Als je het begrip plant ook nog eens uitbreidt tot schimmels, bacteriën, wieren en algen, dan besef je pas goed hoe groot het arsenaal oplossingen is dat aan onze voeten ligt te rollen. En daarom is er The Plant. Om in samenwerking projecten te ontwikkelen die helpen om ons ecosysteem weer gezond te maken.

The Plant is een online communicatie- en projectennetwerk dat heel praktisch werkt aan echte oplossingen voor de grote systeemcrises van deze planeet. We doen dit op drie onderscheiden terreinen: voedsel, agro-ecologie en leefomgeving. Als jouw werk en jouw netwerk ook hierover gaat, deel je projecten, artikelen en blogs zodat we samen nieuwe projecten kunnen opstarten waarmee we het ecosysteem van deze planeet versterken. Wij kunnen ook bestaande projecten en initiatieven met organisatie en communicatie ondersteunen en versterken.

Wat doet The Plant?

Food Value

Wat is gezond voedsel? Kun je dat aan de buitenkant wel zien? Is het een verhaal van vertrouwen? Lokaliteit? Duurzaamheid? Biologische teelt? En hoe vergroot je de markt voor dat in alle opzichten gezondere voedsel? Of moeten we opnieuw leren koken? Alleen al aan deze kant van het spectrum zijn ontzettend veel interessante vragen om je tanden in te zetten!

Projecten in deze categorie

Voedselbos

Agro= landbouw en Ecologie=het hele ecologische systeem van deze planeet. Agro-ecologie is een landbouwsysteem  waarmee je ecosystemen, waar wij zelf ook onderdeel van zijn, niet alleen minder kwaad doet maar zelfs kan herstellen. Too good to be true zeggen sommigen. Het enige systeem dat houdbaar zal blijken te zijn, zeggen wij.

Projecten in deze categorie

Een gezonde leefomgeving is circulair, welzijn bevorderend en voelt alsof we thuis zijn. De lucht is schoon, de materialen biobased en de omgeving voelt natuurlijk aan. De plant is zowel als leverancier van materialen als als levend wezen vanzelfsprekend onderdeel van deze nieuwe gezonde leefomgevingen.

Projecten in deze categorie

Opschieten, delen en doen

The Plant deelt kennis en voert projecten uit. De mensen die hier samenwerken zijn allemaal intrinsiek gemotiveerd. Het zijn voedselbosdeskundigen, permacultuur experts, groene verieuwers, maar ook designers, programmeurs, landgoedeigenaren, boeren, brancheverenigingen, ondernemers, filmers, schrijvers, projectleiders en aanpakkers, Ook jouw project kan deel uitmaken van dit netwerk van doeners die de systeemproblemen van deze aarde  met respect voor het leven willen helpen oplossen. Neem gerust contact op als je denkt dat we elkaar kunnen versterken.

Neem contact op

The Plant
06-54905309
info@theplant.nl

Doe mee